Este un Vorwerk! Când nu doar sigla este verde...

Este un Vorwerk! Când nu doar sigla este verde...

Încă din 1883, pardoselile Vorwerk și produsele sale au reprezentat un amestec unic de calitate superioară, inovație durabilă și design premiat global. Milioane de clienți mulțumiți și-au mobilat apartamentele, casele și birourile cu produse realizate în ultimii 130 de ani de acest producător tradițional german. Vorwerk a redefinit în mod regulat pardoseala și oferă produse care nu își pierd nimic din atractivitatea sau calitatea nici după mulți ani. Dezvoltarea produsului, producția și asigurarea calității se desfășoară la sediul nostru din Hameln, garantând că promisiunea de brand care ne îmbrățișează – este un Vorwerk! – se păstrează prin performanță perfectă.

Milioane de posibilități care fac milioane de dorințe să devină realitate. Covoarele și plăcile de mochetă sunt țesute, smocuri, vopsite, imprimate, acoperite și confecționate la sediul nostru din Kuhlmannstraße 11 din Hameln. Amplasamentul nostru se întinde pe aproximativ 10 hectare și este situat în zona industrială de sud a orașului Hameln. La sud de sit curge râul Fluthamel, la nord Stadthamel. Se învecinează mai la nord cu o zonă rezidențială. Alte companii își au birourile și sediul la est și vest de fabrica noastră de mocheta. Fabrica a fost construită ca un teren nou la mijlocul anilor 1950 și de atunci a fost extinsă treptat în conformitate cu cerințele producției. Aproximativ 4,0 milioane de metri pătrați de pardoseală sunt produse în fiecare an de 360 de angajați

Producție și locație; probleme specifice de mediu

Pardoseala Vorwerk produce covoare cu smocuri și țesute de înaltă calitate, folosind cele mai noi procese. Unele substanțe cu relevanță pentru mediu sunt utilizate în diferitele procese de producție.

Am lăsat în urmă mentalitatea "end of the pipe" și am început să abordăm procesul de producție în sine. În loc să extragem reziduurile de producție pe care le creăm și apoi să le aruncăm, am schimbat procesele astfel încât să nu fie create în primul rând.

Acest lucru este evidentiat de trei procese la scară largă cu care Vorwerk și-a redus semnificativ impactul asupra mediului.

  1. Prima este construirea unei stații de dozare a coloranților și de preparare a lotului, care, împreună cu modificarea procesului, previne crearea de reziduuri care anterior trebuiau eliminate.
  2. În al doilea rând, există pardoseala noastră reciclabilă și instalația internă de reciclare asociată. Aceasta prelucrează aproximativ 40% din resturile textile din producție și le alimentează înapoi în procesul de producție.
  3. În plus, în producția de dale, nu se generează emisii nocive, deoarece am eliminat bitumul și PVC-ul.

Pardoseala elastică verde RE/COVER se remarcă prin design și compoziția ecologică. Când dezvoltat-o, am pus foarte mult accent pe utilizarea unei proporții mari de materii prime regenerabile. Am reușit să înlocuim poliuretanul sintetic cu o versiune naturală derivată din ulei de ricin și rapiță.

Producția de pardoseli textile

Optimizarea și modificarea proceselor existente este o modalitate de reducere a impactului asupra mediului la minimum. O provocare mai mare este optimizarea produselor și realizarea unui produs îmbunătățit ecologic la final, inclusiv pentru client.

Pardoseala Vorwerk a înlocuit suportul din spumă dăunătoare mediului de pe covoarele sale cu o versiune complet textilă chiar în anii 1990. Și cu plăcile sale de covoare TEXtiles, Vorwerk a reușit chiar să elimine PVC și bitumul în totalitate ca acoperiri grele. Acesta rămâne cazul în noile plăci de covoare acustice SL SONIC dezvoltate.

Aproape toate produsele noastre sunt realizate în întregime din fibre sintetice și, prin urmare, sunt foarte recomandate persoanelor care suferă de alergii și sunt ușor de reciclat.

Beneficiilor mochetelor din poliamida

• Folosesc material reciclat
• Nu este necesară protecția împotriva moliilor
• Agentul ignifug utilizează hidroxid de aluminiu
• Complet reciclabil
• Izolează zgomotul pașilor
• Recomandat persoanelor alergice

Stație de dozare a coloranților și pregătire a lotului

Stația noastră de dozare a coloranților și de pregătire a lotului a fost construită deasupra sistemelor de vopsire, astfel încât să permită un flux vertical de material. La nivelul superior, băile de colorare sunt controlate de computer, ceea ce face ca dozările și procesele de preparare să fie mai precise ca niciodată. Acest lucru reduce la minimum loturile defecte și resturile de baie care nu mai pot fi utilizate. De asemenea, ne permite să producem preparate de colorare mai mici pentru a vopsi zone mai mici decât cu tehnologia care era disponibilă anterior. Prin urmare, evităm risipa chiar și în procesul de fabricație, așa că nu trebuie să le filtram și să le aruncăm scump după ce este creat. Instalarea acestui nou sistem ne-a permis să reducem încărcătura de murdărie din apa uzată provenită din stația noastră de dozare a coloranților și de pregătire a lotului cu aproximativ 80%.

Substanțe care pun în pericol apa

Mochetele Vorwerk sunt vopsite folosind diverse procedee. Toate acestea sunt pe bază de apă, ceea ce înseamnă că nu folosim solvenți organici sau substanțe alergene. Procesul de vopsire produce apă uzată care este procesată în propriul nostru sistem de epurare preliminară în mai multe etape, până când respectă limitele statutelor consiliului Hameln privind apele uzate. Apa uzată este răcită, solidele în suspensie sunt filtrate din ea, este neutralizată și apoi este introdusă indirect în sistemul de canalizare, care o duce la stația de canalizare municipală. Toți agenții chimici, de colorare și auxiliari care sunt utilizați sunt aprobați de reprezentantul de mediu pe baza fișelor cu date de securitate ale acestora; nu sunt procurate până la aprobare. Prevederile stricte privind protectia mediului sunt negociate cu furnizorii înainte de a cumpăra efectiv agenți textile, coloranți, ulei, grăsimi, substanțe acide sau alcaline. Procesele în care lucrăm cu substanțe periculoase rulează automat și în sisteme în mare parte izolate, ceea ce reduce la minimum impactul acestora asupra mediului și asupra oamenilor.

Substanțe periculoase

Utilizarea substanțelor periculoase a fost menținută la un nivel constant scăzut timp de mulți ani la podelele Vorwerk. Acest lucru se datorează în special producției ecologice în vopsitorii și finisajele noastre și monitorizării stricte a substanțelor utilizate.

Procesul de reciclare

Resturile de textile generate în producție sunt prelucrate într-o fabrică construită special pentru acest scop, apoi sunt utilizate la producerea produselor texback®. Procesarea reciclatului este un sistem în mai multe etape. Pentru început, resturile, cum ar fi tăieturile de covoare și foile, sunt mărunțite într-un tocător preliminar și depozitate într-un siloz intermediar. Acest material mărunțit este apoi aglomerat, tăiat din nou, răcit și transportat într-un alt siloz pentru depozitare intermediară. Granulatul se macina, se cerne si se pune intr-un siloz, din care se amesteca cu pulbere PE la cerere folosind un sistem de amestecare. Amestecul PE/reciclat este apoi terminat și poate fi dus la instalația de acoperire. Acest sistem ne permite să procesăm câteva sute de tone de resturi textile în fiecare an, care anterior erau arse ca deșeuri de către Enertec Hameln GmbH (instalație de incinerare a deșeurilor). Apoi îi alimentăm înapoi în procesele noastre interne de producție.

Reciclare internă

Vorwerk operează propria sa fabrică de reciclare de la începutul anilor 1990. Am reușit să reciclăm intern peste 300 de tone de deșeuri de covoare în 2018. Utilizarea propriei noastre reciclari aduce o contribuție importantă la durabilitate, deoarece economisește aproximativ 17 camioane de latex.

Procesul extern de reciclare

Vorwerk profită de avantajele locației sale, aducând deșeurile solide municipale pe care le produce la instalația de incinerare vecină. Aburul produs acolo furnizează procesele ca sursă de energie. Alte deșeuri de producție sunt folosite ca si combustibil inlocuitor în industria cimentului. Aceste procese ajută la reducerea emisiilor de CO2, deoarece nu sunt necesare resurse suplimentare, cum ar fi petrolul, gazul sau alți combustibili fosili, pentru a produce energie. În plus, 106 tone pe an. resturile de fire care nu sunt necesare în procesele ulterioare sunt introduse într-un proces extern de reciclare.

Reducerea particulelor fine în producție

Vorwerk operează sisteme de filtrare a particulelor, care filtrează 44 de tone pe an de particule de fibre din aer și le alimentează într-un proces extern de reciclare, unde sunt folosite ca umplutură pentru noi produse sintetice.

Productia VORWERK

Produsele Vorwerk sunt realizate folosind o gamă largă de materii prime. Ne asigurăm că materialele noastre de bază conțin o proporție mare de material reciclat și sunt inofensive pentru oameni și mediu. Vom continua să ne străduim să creștem proporția de reciclare a materiilor noastre prime.

Vorwerk folosește materiale reciclate în produsele sale de ani de zile.

Scopul pe termen lung este de a continua creșterea proporției de material reciclat în produse. Este deja posibil să se folosească până la 40% material reciclat per produs, în funcție de design, TEXtiles și plăcile SL SONIC, de exemplu, folosesc material 100% reciclat pentru stratul suport, iar proporția de material reciclat este și mai mare deoarece folosim un fibra special procurata de la Aquafil, numita Econyl® 100, care este produsa in mare parte din plase de pescuit vechi colectate din oceanele lumii.

Am reușit să creștem și mai mult proporția de fibre reciclate în 2018 utilizând un tip de suport care este 100% reciclat. Au fost folosite în total peste 800 de tone de materiale reciclate.

Informații despre REACh

REACh înseamnă înregistrarea, evaluarea și autorizarea produselor chimice. Acest regulament UE este în vigoare din 2007 și obligă producătorii și importatorii din UE să aibă nu numai substanțele chimice, ci și materialele și compușii lor înregistrate la ECHA din Helsinki. Regulamentul REACh se aplică tuturor producătorilor și importatorilor de substanțe > 1 tonă pe an.

Green Building

Clădirile verzi sunt cele în care s-a pus mult accent pe eficiența resurselor atunci când au fost realizate. În faza de planificare se are în vedere impactul asupra mediului și sănătății și se urmărește un proiect care să reducă efectele nocive în fazele de construcție, utilizare și post-utilizare. Într-o analiză ecologică, toate produsele de construcție sunt analizate pentru efectele lor nocive asupra oamenilor și mediului. Acest lucru se aplică și covoarelor, plăcilor și pardoselilor dure verzi RE/COVER care fac obiectul Directivei Produselor de Construcție.

Green Label Plus

Toate produsele de construcție dintr-o clădire trebuie să fie realizate folosind criterii ecologice. Pardoseala Vorwerk a primit Eticheta Verde Plus în 2019 de către Institutul de Covoare și Covoare din SUA. Emisiile noastre sunt testate trimestrial de către CRI. Green Label Plus demonstrează că covoarele și plăcile noastre de mochetă au emisii deosebit de scăzute. Dacă utilizați covoare Vorwerk, puteți obține cel mai înalt nivel posibil de certificare, Platinum, pentru clădirea dvs. Peste 10.000 de clădiri au fost certificate de la începutul LEED, în anul 2000.

Certificari ecologice mocheta VORWERK

Pardoseala Vorwerk ia măsuri. Planul nostru în 5 puncte pentru viitor

1. Implementarea măsurilor de compensare prin sprijinirea proiectelor naționale și internaționale de reducere a CO2: pe lângă măsurile tehnice care vizează reducerea emisiilor de CO2, podelele Vorwerk vor participa și la alte măsuri de compensare ca o contribuție la protecția climei. Din 2020, podelele Vorwerk vor folosi energie verde, neutră din punct de vedere al carbonului, extrasă din energia apei. De asemenea, va folosi aburul districtual. Cu ajutorul ClimatePartner, emisiile de CO2 rezultate din generarea de abur vor fi compensate 100% prin sprijinul nostru pentru proiectul pădurii tropicale Salumei din aprilie din Papua Noua Guinee. În calitate de susținător al acestui proiect, podelele Vorwerk aduce, de asemenea, o contribuție importantă la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU. În acest context, podelele Vorwerk vor compensa, desigur, în totalitate orice CO2 acumulat prin călătoriile efectuate cu mașina sau cu avionul.

2. Eliminarea combustibililor fosili prin utilizarea aburului de district: având în vedere proximitatea noastră de furnizorul nostru de energie, podelele Vorwerk sunt capabile să evite în totalitate utilizarea combustibililor fosili. Acest lucru ne-a permis, de asemenea, să stabilim un sistem cu circuit închis pentru utilizarea energiei noastre, cu materiale reciclabile care servesc la generarea de abur care, la rândul său, acționează ca purtător de energie pentru instalațiile noastre de producție. Prin urmare, pardoseala Vorwerk consumă doar 21 g de CO2 per kWh, spre deosebire de media industriei de 260 g. Compania asigură în plus o producție neutră din punct de vedere al carbonului prin compensarea acestor 21 g de CO2 per kWh prin măsuri de compensare.

3. Utilizarea firului Econyl® și a suportului secundar din PET reciclat: firele Econyl® 100% reciclate produse de Aquafil ajută la conservarea materiilor prime și la economisirea cu până la 80% din emisiile de CO2 în comparație cu firele produse în mod convențional. Pardoseala Vorwerk își propune să crească în mod constant proporția de fire Econyl® din colecțiile sale, aducând astfel o contribuție valoroasă la reducerea încălzirii globale. În plus, pardoseala Vorwerk se potrivește și plăcilor sale acustice SL SONIC cu un suport secundar realizat din PET reciclat pentru a crește proporția de material reciclat.

4. Utilizarea firului SD: firele vopsite în soluție sunt vopsite în timpul producției de fibre prin adăugarea de pigmenți de culoare, ceea ce asigură vopsirea permanentă a fibrelor în sine. Datorită acestei metode de producție, fibrele care nu se decolorează sunt protejate împotriva radiațiilor UV și a îngălbenirii odată cu vârsta. De asemenea, sunt rezistente la agenți de curățare clorurati și dezinfectanți. Fibrele își păstrează intensitatea culorii și resping murdăria. Și deoarece fibrele nu mai trebuie vopsite în timpul proceselor noastre de producție, acest lucru ajută la economisirea unor cantități considerabile de apă și energie.

5. Recuperarea căldurii: deoarece utilizăm un sistem de recuperare a căldurii în instalația de vopsire în cuvă, pardoseala Vorwerk poate folosi căldura reziduală din cuve pentru a încălzi apa de proces. Acest lucru elimină timpii lungi de încălzire și economisește energia aburului.


Descoperiti intreaga gama de mocheta VORWERK produsa in Germania.

Articole similare

Cinci mituri despre pardoselile din mocheta
Cinci mituri despre pardoselile din mocheta
Cinci mituri despre pardoselile din mocheta Când căutați să cumpărați ceva care va fi un accesoriu permanent în casa dvs. pentru următorii 5 până la 15 ani, cum ar fi un mocheta, probabil că veți...